Když neprotéká kuchyňský dřez


Zanesení kuchyňského dřezu je celkem běžná závada v mnoha domácnostech a pro takové případy existují náramní pomocníci. Jakmile se u vás doma něco takového vyskytne, sáhnete po hydroxidu sodném, a pokud ani ten nezabere, pak přichází na pomoc gumový zvon. Kombinace louhu a podtlaku vytvořeného zvonem v mnoha případech zabere a není třeba kvůli tomu ani demontovat dřez. Takto ideální případy však nejsou pokaždé, někdy je nutné pokleknout a pustit se do demontáže odpadního sifonu, a v tuto chvíli mohou být nepřipravení jedinci zaskočeni, protože se tu objevují bakterie, a těch je obrovské množství.

kuchyňský dřez

Vyvalí se na vás černý sliz – počítejte s tím, že v odpadech se vyskytují kolonie bakterií, a že produkují mazlavou hmotu, která vypadá nevábně a zároveň silně páchne. Mnoha lidem se u toho zvedá žaludek a pouhý pohled na něco tak nechutného může způsobit náhlou nevolnost. Pokud nejste vysloveně silné nátury, přenechejte raději tuto práci profesionálům.

mytí nádobí

Bakterie všude – při práci s demontáží odpadů je velmi důležité dodržovat úzkostlivou hygienu a používat vhodné pomůcky, zejména gumové rukavice a někdy i ochranné brýle nebo obličejový štít. Bakterie se totiž kontaktem s pokožkou dostávají do krevního oběhu a jsou to silné kontaminanty, které mohou způsobit i závažná onemocnění. Proto se doporučuje každému amatérovi raději přenechat tuto práci odborníkům.

Problém až v kanalizaci – ne vždy je problém pouze lokální, v sifonu nebo v odpadovém potrubí, stává se, že je zanesena domovní či pouliční kanalizace a tehdy pak musí zasáhnout havarijní servis https://www.kanalizace-instalateri.cz/, který vyčistí kanalizaci tlakovou vodou nebo frézovací hlavicí – na to již amatérský zásah nestačí. V kanalizaci se častokrát vyskytuje písek, bahno, kameny, kusy plastů a papíru a také tudy v místech poškozeného potrubí prorůstají kořeny stromů a keřů.

Doporučené články